martes, 12 de marzo de 2013

LA INVENCIÓ DE L'HUGO CABRET, de Brian Selznick

FITXA TÈCNICA

Títol: La invenció de l'Hugo Cabret
Autor/a: Brian Selznich
Núm. de pàgines: 511
Editorial: SM


SINOPSIS


L'Hugo és un noiet orfe que malviu amagat en una estació de París. La seva dèria és reparar un autòmat que havia trobat el seu pare i que representa un home assegut en un escriptori.
Quan aconsegueix fer-lo funcionar, però, el noi queda glaçat. Quina relació té el dibuix que ha fet la figura mecànica amb el vell sorrut de la parada de joguines de l'estació? Amb l'ajuda de la Isabbelle, la fillola del vell, l'Hugo farà un descobriment sorprenent.
Combinant elements dels àlbums il·lustrats, la novel·la gràfica i el cinema, Brian Selznich trenca la forma de la novel·la tradicional per crear una obra molt original i innovadora.OPINIÓ

L'Hugo és el protagonista d'aquesta història. Tot comença quan el seu pare mor i ell se'n va a viure amb el seu oncle en una estació de tren. Però com que el seu oncle quasi sempre estava fora de casa, ell aprofitava i feia una de les seves grans passions: arreglar els rellotges de l'estació, els engranatges...


El seu pare, era rellotger i l'Hugo a les tardes l'anava a ajudar, (d'aquí és d'on li vingué la seva passió per arreglar rellotges i mecanismes) fins que un dia li ensenyà un autòmat que havien trobat al museu i ell es va proposar de fer-lo funcionar i saber que podria fer.  


Amb l'ajuda de la seva nova amiga, Isabelle el fan funcionar i és aquí quan descobreixen la relació de'n Georges Meliès, el padrí de l'Isabelle amb la botiga de joguines del costat de l'estació i en el seu passat, que havia estat un dels directors de cinemes més importants.


El llibre està ple de misteris, un piló d'aventures i sobretot unes il·lustracions precioses, amb blanc i negre que és el que més destaca el llibre. 

El llibre de lluny sembla molt feixuc, però en realitat no ho és. Quan comences a mirar les il·lustracions que hi ha, t'agraden tant que provoca una sensació més agradable del llibre i per suposat entretingut.

La meva opinió de La invenció de l'Hugo Cabret, és molt positiva; i que parla sobretot del cinema i el misteri-intriga que amb les il·lustracions et perds enmig de la història.PD: També hi ha la pel·lícula basada en el llibre, que encara que no l'hagi vist diuen que és molt bonica i val la pena i... m'estic plantejant de veure-la quan tingui temps.
Si l'heu vista, digueu que us ha semblat!
  
Valoració: Magnífic **** (4/5)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Muchas gracias por tu comentario!
Pero recuerda, sé respetuoso y educado. Porfavor nada de SPAM.

Tu opinión nos importa mucho :)