viernes, 21 de agosto de 2015

LA MERLA BLAVA, de Maria Carme Roca

¿Qué tal las vacaciones de verano? Aprovecho que ya tengo Wifi para ir publicando las reseñas de libros que he ido leyendo este verano, que son unos cuantos.

Este libro en catalán, me lo envió La Galera. Desde aquí, ¡muchas gracias de nuevo por el ejemplar!


FITXA TÈCNICA

Títol: La Merla Blava 
Autor/a: Maria Carme Roca
Núm. de pàgines: 240
Editorial: La Galera
Preu: 17.95SINÒPSIS
Barcelona, 1715-1716. Caterina, una jove orfe que de petita va ser acollida al convent de santa Clara, es veurà obligada a refugiar-se a casa dels seus oncles, ja que el rei Felip V ha ordenat construir la Ciutadella allà on hi havia el convent. Però l'oncle Jeroni l'assetja contínuament i la noia decideix fugir. 

La Merla Blava, una organització antiborbònica que, de primer la confon amb l'espia Marianna de Copons, aprofita la semblança i l'acull a les seves files. I, si en un principi l'amistat uneix Caterina i Marianna, la gelosia d'aquesta les acabarà enfrontant. Marianna no pot evitar que Antoni, el seu amant, s'enamori de Caterina que també n'està d'en Josep, el noi que va conèixer quan vivia a casa dels seus oncles. 

Mentrestant, un oficial francès, mà dreta del coronel Le Querchois a qui Marianna va trair durant la guerra de Successió, busca el moment de venjar-se... 

I enmig de les intrigues polítiques i personals, de matinada, la Merla Blava deixa sentir el seu cant i lluita en defensa dels oprimits.


OPINIÓ

L'autora fa una breu pinzellada de la situació històrica, social i política de la Barcelona de 1975 amb l'implantació del Decret de Nova Planta, des del moment que Felip V puja al tro reial. Els catalans perden els seus drets, llibertats, llengua, etc.

Tot això ho explica a través de la vida de la protagonista, Caterina Castellví i de les seves intencions, desitjos i coratge.

És un llibre diferent dels que estem acostumats a llegir habitualment. Penso que podria ser una lectura molt recomanable als instituts, per als alumnes de 3r i 4t d'ESO. 

  L'heu llegit? Què us ha semblat?


PUNTUACIÓ
Diferent de la resta

Espero que acabéis de pasar un buen verano. ¡Ya queda poco para la vuelta al insti! :(

2 comentarios:

¡Muchas gracias por tu comentario!
Pero recuerda, sé respetuoso y educado. Porfavor nada de SPAM.

Tu opinión nos importa mucho :)