domingo, 8 de febrero de 2015

UNA MÀ PLENA D'ESTELS, de Rafik Schami

FITXA TÈCNICA

Títol: Una mà plena d'estels
Autor/a: Rafik Schami
Núm. de pàgines: 208
Editorial: La Magrana. L'Esparver
Preu: 15€

SINOPSIS
Una mà plena d'estels és el diari d'un adolescent sirià, del qual no sabem el nom, i que escriu des de Damasc. El somni del noi és ser periodista i malgrat la pressió familiar aconsegueix el seu propòsit. Això li permetrà d'entrar en contacte amb molta gent que lluita contra el règim dictatorial del seu país.

Publicada per primer cop l'any 1987, aquesta novel·la de Rafik Schami ens transporta a la vida quotidiana del món àrab amb la voluntat de trencar tòpics i desmuntar prejudicis i resulta de plena actualitat. Amb molts elements autobiogràfics, Una mà plena d'estels és un bell cant a la llibertat.

OPINIÓ

L'altre dia vaig agafar aquest llibre de la biblioteca del meu institut perquè quan vaig veure el títol em va agradar.
El vaig començar a llegir ahir a la nit i aquesta tarda ja l'he acabat. És un llibre molt ràpid de llegir i que en poca estona el pots acabar.

La història és molt maca. És d'un noi del qual no se'n sap el nom i el seu somni és ser periodista i farà tot el possible per aconseguir-ho.
És fill d'un flequer cosa que està molt mal vist a la seva ciutat, a Damasc. Quan el seu pare li demana ajuda a la fleca a ell no li fa gaire gràcia. Però sap que si no li fa cas poden acabar tots malament (passar gana bàsicament).

Ell treu molt bones notes, és el millor de la classe des de fa molts anys, però el pare tot el que sigui de l'escola li és ben igual. La mare i les seves amigues creuen que està molt bé que vagin a l'escola i per això el feliciten i l'animen a seguir endavant. El seu pare va diguent que anar a l'escola no serveix per res i per això l'acaba desapuntant. El fill no vol però tindrà més temps per escriure i poder ser periodista que és el seu somni

Té molt bona relació amb la seva mare. Ella l'ajuda i sempre està de bon humor. La germana del protagonista, la Leila és una mica estranya però en el fons l'estima.

Ell està enamorat perdudament amb la Nàdia. El pare de la Nàdia, però no vol que surtin junts. Per això hauran d'amagar el secret. Els germans d'ella tampoc ho poden descobrir que s'estimen. 

Els amics del narrador, en Mahmud i en Josef, volen un país més just i van en contra d'algunes persones.

Els personatges que més m'han agradat són l'oncle Salim el que ajuda molt al protagonista i sempre li explica històries per riure una bona estona. El senyor Habib i la Mariam també els he trobat molt bones persones. S'ajuden entre ells i guarden els secrets que no poden sortir a la llum.

En fi, és un llibre molt maco que t'ajuda a entendre que no tothom viu la mar de bé. Per molt jove que siguis sempre es pot lluitar contra les injustícies d'un país.
Fa reflexionar perquè hi ha gent que per desgràcia avui en dia viu en unes situacions de vida molt dures. 

Us el recomano!!
L'heu llegit? Què us ha semblat?

PUNTUACIÓ
4/5

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Muchas gracias por tu comentario!
Pero recuerda, sé respetuoso y educado. Porfavor nada de SPAM.

Tu opinión nos importa mucho :)